För rätt förutsättningar

Skoluniformen

En viktig del av Nordic International Schools arbetssätt är att ta bort distraktionsmoment för att skapa förutsättningar för eleverna att lyckas i klassrummet. I skolan ska man slippa oroa sig för det som är oväsentligt för studierna.

En ny uppsättning delas ut varje år

Vid varje läsårsstart får elever på Nordic International School en uppsättning kläder. Skolan tillhandahåller följande:

• Årskurs 4-6
– 3st ljusblå pikéer
– 2st mörkblå zip cardigans
• Årskurs 7-9
– 3st ljusblå pikéer
– 2st mörkblå v-neck cardigans

Eleverna bär egna byxor samt inneskor eller strumpor. Ytterkläder och ytterskor förvaras i elevskåpen.

Samhörighet mellan eleverna

Skoluniformen skapar en ”vi”-känsla där eleverna får likvärdiga förutsättningar för en lyckad skolgång, oavsett bakgrund. Den visar eleverna att de hör ihop och skapar en stark samhörighet.

Skoluniformen tar bort distraktionsmoment

Skoluniformen signalerar att när eleverna är i skolan är de där för att studera. Det handlar om att visa respekt för andra i skolan samt uppgiften som varje elev är i skolan för att utföra. Den tar bort distraktionsmoment och ger såväl elever som lärare möjlighet att fokusera på lärande.de har som största mål att lyckas med sitt uppdrag.

Ett gemensamt beslut

Skolornas elevråd har tillsammans med respektive skolas ledning varit med och bestämt över hur uniformen ska se ut. Till exempel fick elevråden själva bestämma vilken nyans av blå tröjorna skulle ha. Det är en av anledningarna att kläderna är uppskattade av eleverna.

”Skoluniformen ser bra ut men det är också väldigt skönt att inte behöva lägga tid på att bestämma vad man ska ha på sig till skolan.”

  • Tidigare elev: Nordic International School Norrköping

Även personalen har en klädkod

Precis som att eleverna bär skoluniform har personalen en klädkod. Lärarna ska föregå med gott exempel och visar med sin klädkod att de tar elevernas utbildning på allvar och att de har som största mål att lyckas med sitt uppdrag.

Webshop

Skoluniformen delas kostnadsfritt ut av skolan varje år men för den som vill så tillhandahåller vi en webshop där vårdnadshavare kan köpa till fler uppsättningar av skoluniformen.

Till webshopen»