Information inför skolstarten

Välkommen!

Varmt välkommen till Nordic International, en del av Kronoberg Skola. Vi ses den 16 augusti! Frågor? Ni når oss hela sommaren på 010-205 17 10 eller kronoberg@nordicinternational.se.

Checklista inför skolstarten

1. Beställ skoluniform

Inför skolstarten behöver ni beställa er skoluniform som bekostas av oss. Vänligen läs mer här och gör er beställning senast den 10 juni.

2. Skicka in Skolbytesblankett till nuvarande skola

Det är viktigt att ni lämnar in en skolbytesblankett till er nuvarande skola. Om ni bor i Växjö kommun, vänligen se denna skolbytesblankett och glöm inte att meddela skolplacering@vaxjo.se om skolbytet så snart som möjligt. Om ni bor i en annan kommun ber vi er att ta kontakt med er hemkommun om skolbytet.

3. Skicka in övriga blanketter till Nordic International School

Innan ert barn börjar hos oss behöver ni fylla i olika blanketter. Vänligen ladda ner blanketterna nedan, skriv ut och fyll i dem. Scanna/fota dem därefter och maila in dem så snart ni kan till kronoberg@nordicinternational.se.

Specialkost»Rekvisition av Skolhälsovårdsjournal»Nyckelkvittens/Skåpavtal»Moderna språk»Modersmål»Överföring och dokumentation»Samtycke till användning av bild, film och namn»

One-to-one möte 2021

Innan ni börjar hos oss vill vi träffa er under ett one-to-one-möte. Inbjudan får ni från oss via mail. Mötet tar cirka 10 minuter och vi kommer under den tiden bekanta oss med varandra och tillsammans gå igenom de förväntningar vi har på varandra. På mötet ska eleven samt minst en vårdnadshavare delta. Vänligen klicka på länken 5-10 minuter innan ert möte startar.

Anslut till mötet här!»

Så funkar det

Anslut via mobil

Om ni ansluter från en mobil eller surfplatta kommer ni när ni klickar på länken bli ombedda att ladda ner Zooms app från App Store/Google Play. Ladda hem den och klicka eventuellt på länken igen. Ni kan också ladda hem appen i förväg.

Anslut via dator

När ni ansluter till ett Zoom-möte för första gången från en dator kommer ni att bli tillfrågade om att ladda ner Zooms applikation. Det är enkelt i samtliga webbläsare och till höger följer beskrivningar på hur man gör det i Mozilla Firefox och Google Chrome. Skulle applikationen inte gå att installera går det bra att ansluta till mötet i browsern. Klicka på länken ”Click here” och sedan på ”Join in browser”.

Mozilla Firefox: Klicka på “Spara fil” och följ instruktionerna i den orangea rutan.

Google Chrome: Google Chrome ska starta nedladdningen av filen automatiskt. Klicka på ”Zoom_launcher.exe” för att installera Zoom. Om ni får upp en popup-ruta med frågan om ni verkligen vill installera programmet så välj att göra det.

Förberedelser inför mötet

  1. Testa tekniken
    Vänligen testkör tekniken innan mötet. Dubbelkolla att Zoom-verktyget öppnas som det ska och att ljud och kamera fungerar.
  2. Läs igenom våra regler och förväntningar
    Vänligen läs igenom våra regler och förväntningar med ert barn innan mötet och ha dokumentet framför er under mötet.

Vi ses!

Regler och förväntningar»